Täiuslikud talvehetked: kuidas talvest rõõmu tunda?

Talvine aeg ei ole paljude lemmik. Talve eest minnakse kliimapagulusse, proovitakse õues olla nii palju kui äärmiselt vajalik ja nii vähe kui vähegi võimalik. Paljud meist suudavad vaid kalendris päevi lugeda ja kevadet oodata. Tegelikult on ju väga võimas kogemus, et saame nautida nelja täiesti erinevat aastaaega ning talv võib tegelikult olla äge, täis hubaseid hetki, lõbusaid mälestusi ja kirgastavaid elamusi.

Meie Põhjala Teetalus oleme suured talvefännid ning tassike parimat teed laual auramas, jagame täna ka sinuga oma meeskonna talviseid lemmiktegevusi ja nippe, kuidas talvest viimast võtta!

Ehedatest koostisainetest valminud maitseküllane tee on parim kaaslane igal matkal. Sinu täiuslikuks talviseks hetkeks.

Naudi aktiivselt kõike, mida talvevõlumaal on sulle pakkuda

  • Talvine loodus on i-me-li-ne ning talispordialade hulgast leiad kindlasti mõne uue või vana lemmiku, mida proovida: suusata, kelguta, uisuta, lumelauata, tuubita, mine talvisesse rabasse rätsamatkale… nimekiri on pikk ja talverõõmude nautimine ainult pealehakkamises kinni.
  • Roni pere, kolleegide või sõpradega kelgumäele ning lase sisemine laps möllama. Kui tunned, et ikkagi tegelikult oleks parem soojas toas olla, meelita end välja lubadusega peale kelgumäel möllamist just täpselt talviste hetkede nautimiseks sobiva tee maagilist, immuunsust toetavat maitset nautida.
Kas teadsid, et Talvine Tervis Ingveriga toetab su immuunsust ja hingamisteede talitust?

  • Mine loodusesse avastama suviseid lemmikkohti, mis on selga saanud uhke talverüü ning pakuvad sooje äratundmishetki, kuid samas uusi märkamisi. Jalge all krudisev lumi, sini-sinine taevas, valge lumekihi all lookas oksad ning ilma ühegi inimjäljeta rajad ootavad sind kogema.
  • Valmista koos lastega linnukestele rasvapalle (loe Eesti Ornitoloogiaühingu lehelt täpsemalt, kuidas seda õigesti teha) ning riputage need kuhugi sobivasse kohta, kust saate lindude tegemisi jälgida. Väga tore ja hariv tegevus nii suurele kui väikesele linnusõbrale.

Ja ära unusta, et kõikide käimiste-möllamiste-tegemiste preemiaks saad punased põsed, rohkem energiat, mõnusalt surisevad lihased ja ägedad mälestused.

Meie talu põllud talvel puhkavad, aga suvel vohab siin jälle mahe piparmünt, magus münt ja teekummel.

Naudi tubaseid hetki soojas toas

Kui õues möllamine pole ikkagi üldse sinu tassike teed, siis ära kurvasta: ka toas leiab talvel mõnusat toimetamist. Loo endale pleedide-patjade, küünalde-valguskettide, kuuma aurava tee ja kallite inimeste abil tõeline hygge-paradiis, kust õues möllavat talve imetleda turvalisest kaugusest. 🙂

Ingver ja Jõhvikas on ehe elujõud tassis, mis toetab sind, kui tunned end väsinult.

  • Kasuta talviseid pimedaid õhtuid ära selleks, et äratada üles oma sisemine loovus. Maali, koo, joonista, tee küünlaid, heegelda, meisterda ehteid.
  • Avasta retseptivaramust seni proovimata põnevaid roogi: tummised supid ja maitseküllased soojendavad ahjuroad toovad tükikese suvist soojust koju kätte.
  • Vaata ära kõik filmid-sarjad, mis suvest saadik nimekirjas.
  • Võta ette raamatud, mis mitu kuud öökapil tolmu kogunud.
  • Korralda perele-sõpradele üks korralik teepidu: otsi välja kõige erilisemad tassid, valmista mõned soolased ja magusad suupisted ning las teepidu alata! Proovige erinevaid teesorte (võib-olla mõnda uut ja põnevat maitset, mida pole seni proovinud), märgake tee lõhna, värvi, maitset ja tundeid, mida erinevad teed tassist lonksates sinus tekitavad.

Põhjala Teetalu parimatest koostisainetest käsitööna valmistatud teesegud kingivad sulle täiusliku hetke ja eheda emotsiooni: kui vaid lubad, annab tee sinu erilisele hetkele juurde veel sügavama ja väärtuslikuma dimensiooni.

Nagu näha, siis ei pea talvine aeg olema üks lõputu kevade ootamine. Talv pakub meile omaltpoolt palju võimalusi kogeda, tunda, märgata, tajuda. Kas võtad pakutu vastu? 🙂