Väärtusta end ja joo teed, mis on kasvatud sinu väärtustele vastavalt!

Väärtused on igasuguste suhete oluline nurgakivi. Tutvustame sulle lühidalt Põhjala Teetalu väärtusi, läbi mille mõtestame kogu oma tegevust ning millele tuginedes sünnivad meie ehedad, toetavad, armastusega valmistatud teesegud.

Loodame, et meie väärtusruum klapib sinu omaga ning tunned meie põhimõttekindlust ja armastust tee vastu igas joodud tee-sõõmus. 

Tee pakub sulle keerulistel hetkedel tuge, ilusatel hetkedel väge. Külmadel päevadel sisemist soojust, koosolemise hetkedel jagatud rõõmu. Sa oled seda väärt, et nautida parimat, mida loodusel on sulle pakkuda. Elu on liiga lühike, et juua midagi muud kui parimat teed. 💚

Kas teadsid, et 

🌿 meie talu asub põldude ja metsade keskel, lähimast suuremast teest 2 km kaugusel. Kõik meie taimed kasvavad puhtas looduskeskkonnas.

🌿 oleme Eesti suurim piparmündi kasvataja ja meil on kuhjaga kogemust, kuidas (pipar)mündi parim aroom ja maitse jõuaks ehedal kujul sinu teetassi!

🌿 kasvatame oma ürte ainult mahedalt. Suurtootjad võtavad umbrohu välja mürkidega.

🌿 rohime kõiki ürdipõlde käsitsi ning nopime umbrohud välja nii korje käigus kui tee laotamisel kuivatusrestile. Seega julgeme väita, et umbrohtu meie teesegudesse ei satu!

🌿 harime oma põldusid traditsiooniliselt – ei väeta kunstlike väetistega ega mürgita, vaid künname põllu korduvalt läbi, et võtta umbrohult jõud ning rikastame mulda vahekülvidega. 

🌿 korjame taimed põllult täpselt õigel ajal, kui taim on värskelt vitaalne ja ta enda aroom- ja maitseainete sisaldus on kõrgeim.

🌿 Kasutame tootmisel nii vähe masinaid kui võimalik, sest usume, et taimedesse läbi meie inimeste puudutuste antud armastus, hool ja hea energia jõuavad teed juues ka sinuni

🌿 Kohtleme läbi terve tootmisprotsessi taimi võimalikult hellalt, et vältida taimede kahjustamist ning säilitada maksimaalset kogust taime-siseseid aroomaineid. 

🌿 Meie unikaalne ja õrn mitmerestiline taime sõelumissüsteem eemaldab taime külge jäänud tolmu, liiva ja mulla, et tee maitse oleks puhas ja tassi põhja ei jääks sadet.

🌿 Põhjala Teetalu piparmündi teedes ei ole kasutatud taimede varsi, kuna need sisaldavad parkaineid, mis muudavad tee liigselt kibedaks. Seetõttu ei muutu meie tee mõrkjaks ka siis, kui jätad teekoti tassi kauemaks.

🌿 Kõikides meie püramiidi-kujulistes teekottides on ehtsad, minimaalselt purustatud ürdid + ehtsad külmkuivatatud marjad. Lapikutesse teekottidesse purustamata ürdid ei mahu, seega on nende purustusaste palju suurem.

🌿 Taime purustusaste on tee valmistamise juures kriitilise tähtsusega. Suureleheline tee on kõrgema kvaliteediga kui põhuks purustatud tee. Aroom ja maitse ei saa tulla tolmust, vaid taime sees olevatest eeterlikest õlidest. Kui taim tolmuks purustada, hajub õli ära, seetõttu lisatakse sageli sellistesse teedesse erinevaid kunstlikke aroom- ja maitseaineid.

🌿 Meie püramiidi-kujuline kott annab joodavale teele purutee kvaliteedi, tagades samal ajal, et tassi jõuab täpselt õige maitsekooslus. Ilma kotita puruteel kipuvad raskemad koostised vajuma põhja ja iga tass teed võib seetõttu olla erineva maitsega.

🌿 Lisame teele ehtsaid külmkuivatatud marju, et anda teele veelgi rohkem maitset ja väge. 

Lühikese ülevaate tee teekonnast koos piltidega leiad meie kodulehelt.