Kuidas teeme oma teed...

ehk miks on Põhjala Teetalu teesegud nii maitsvad?

Põhjala Teetalu talukohakene koos põldudega asub Põlvamaal, Jõksi külas, keset metsi ja kuppelmaastikku.

Töö põllul algab varakevadel ning lõppeb alles hilissügisel. Niimoodi on meil võimalik saada 2 saaki aastas ning kasvatada taimi orgaaniliselt.

Ly (Põhjala Teetalu perenaine) kontrollib pidevalt taimede küpsust. Kui münt hakkab õitsema, siis maitse ja kvaliteet langeb. Lõikus tuleb teha enne õitsemist, et tagada kvaliteet, millega on harjunud Põhjala Teetalu kliendid. 

Teeme siiamaani lõikust käsitsi. Suured ja automaatsed masinad rikuvad taimi liiga palju.

Kui taimed on lõigatud, viime need kuivatisse. Kuivatis eemaldame lehed vartest. Põhjala Teetalus on Eestis ainuke spetsiaalselt teeürtidele mõeldud kuivati.

Kui ürdid on saavutanud õige niiskustaseme, siis viime nad kõrvalhoonesse, kus toimub pakendamine. Pakendamismasin segab teesegud täpselt retseptide järgi kokku. Kasutame oma teedes ainult päris marju ja ürte.

Niimoodi valmivadki Põhjala Teetalu teesegud.