Loo endale ja oma perele uued traditsioonid

Sügis on teada-tuntud uute alguste aeg. Lastel algab kool, täiskasvanud püüavad end suve lummusest välja raputada ning taas teravama sihiku asjalik olemisele võtta. Igal perel on oma lugu ja omad vanad ja uued traditsioonid. Aga miks mitte võtta sellel sügisel ette veel üks uus algus – enda ja oma pere tervis, vaimne ja füüsiline heaolu. 

Sellisel kiirel ajal on SELLE hetke võtmine iseneda jaoks VEEL olulisem kui tavaliselt. Luba endale hetk, valmista eheda maitsega, kosutav ja toetav tassike teed ning vaata korraks kaugusesse või pane silmad hoopis kinni; mine tee üks kiire jalutustiir või viska jalad seinale. Vali see viis, mis sind kõige paremini hektilisest sündmuste keerisest jälle iseendasse tagasi toob ning lase kõigel muul korraks lihtsalt oodata. 

Tea, et tahame sellistel hetkedel sinu ja su pere jaoks alati olemas olla.

Veetke oma hommikud tee seltsis

Mõtle, kui mõnus oleks istuda hommikul korraks kõik koos laua taha maha ning nautida kõik koos auravat, aromaatset teed. Taevalikud aroomid, mis äratavad hellalt su keha ja vaimu üles ning panevad sind uueks päevaks valmis. Ehedad maitsed, mis kannavad selle hommikuse headuse ja rahulikkuse hetke üle tervesse sinu päeva. Maitse-elamus, mis saadab teid kõiki terve päeva. Uued traditsioonid perega on hea viis kvaliteetaja veetmiseks.

Põhjala Teetalu asub põldude ja metsade keskel, lähimast suuremast teest 2 km kaugusel. Kõik meie taimed kasvavad puhtas looduskeskkonnas.

See üks väike rahulik hetk enne seda, kui kõigil jälle kiire on ning igaüks oma päevaseid tegemisi-toimetusi tegema tormab. Usu mind, see võib alguses tunduda keeruline ja tüütu ning võib-olla isegi võimatu, aga… 

“Mul pole ju sellist aega hommikul kuskilt võtta. Lapsed naeravad mind välja, kui neile mingit tee-juttu ajama hakkan ja mees joob mul tavaliselt hommikusöögiks kolm tassi musta kohvi”. (Võib-olla ta lihtsalt ei tea, et meie Keskendumise tee on kui isiklik ergutaja tassis, mis aitab ka ilma kofeiini-laksuta päeva ning iseend käima tõmmata.)

Meie piparmündi teedes ei ole kasutatud taimede varsi, kuna need sisaldavad parkaineid, mis muudavad tee liigselt kibedaks. Seetõttu ei muutu meie tee mõrkjaks ka siis, kui jätad teekoti tassi kauemaks.

Uued algused ongi eriti alguses keerulised. Aga kui need esimesed, kõige keerulisemad korrad mööda saavad, hakkate neid ühiseid rahu- ja teehetki kindlasti nautima. Vähemalt tehke proovi. 🙂

Päeval fookus paika

Kui päeval tundub, et hommikune teega saadud rahu hakkab murenema ning fookus paigast nihkuma, lülita veekeetja sisse ja poeta tassi kotike Fookust

Õhtul on tihti keeruline end päevategemistelt kodusele lainele tagasi häälestada. Töömõtted tiirutavad peas nagu Ott Tänak Lõuna-Eesti ralliradadel ning no ei taha see jalg gaasipedaalilt kuidagi maha tulla. Hea Une tee aitab rahuneda kehal ja meelel ning valmistab sind ja su peret rahulikuks ööuneks ette. Istuge korraks kõik koos maha ning arutage tassikese tee kõrvale läbi päevasündmused. 

Milline on sinu selle sügise uus algus?

Oled mõelnud, et võiks liituda 10K sammu klubiga? Loobuda kofeiinist? Käia hommikuti külma dušši all? Lugeda rohkem raamatuid? Võtta lõpuks ometi ette talisuplus? Veeta rohkem kvaliteetaega oma kõige kallimaga?

Loo endale isiklik tee-traditsioon, mis toetaks ja innustaks sind kõikides sinu uutes algustes. Naudi erinevust enda enesetundes!

Põhjala Teetalu töömesilased annavad endast iga päev maksimumi, et sinuni jõuaks parim võimalik tee parimal võimalikul viisil. Me armastame oma tööd, oma taimi ning kohtleme neid austuse ja väärikusega. Poputa end tervislikult ja toetavalt ning luba endale tassike parimat teed!

Uued traditsioonid marjateega koos
Meelerahu ja Tasakaalu tee on imeline segu külmutatud kirssidest, sidrunheinast ja piparmündist. Toob naeratuse suule ja rahu südamesse.

Anna enda ja oma pere ellu juurde sügavust, rahu ja tasakaalu ning naudi seda, mida taimedel sulle pakkuda on. Lase end keerulistel hetkedel toetada.

Oleme oma tee sisse pannud nii palju armastust, et seda on lõhnast ja maitsest tunda. Meie teede retseptid on üksiktaimede parimad võimalikud maitse-kombinatsioonid. Pane silmad kinni ja hinga tee-aroomi sügavalt sisse. Võta esimene lonks ja tunneta, kuidas maitsed ja aroomid su suus tantsivad. 

Miks valida Põhjala Teetalu tee?

Kas teadsid, et 

 • meie talu asub põldude ja metsade keskel, lähimast suuremast teest 2 km kaugusel. Kõik meie taimed kasvavad puhtas looduskeskkonnas.
 • oleme Eesti suurim piparmündi kasvataja ja meil on kuhjaga kogemust, kuidas (pipar)mündi parim aroom ja maitse jõuaks ehedal kujul sinu teetassi!
 • kasvatame oma ürte ainult mahedalt. Suurtootjad võtavad umbrohu välja mürkidega.
 • rohime kõiki ürdipõlde käsitsi ning nopime umbrohud välja nii korje käigus kui tee laotamisel kuivatusrestile. Seega julgeme väita, et umbrohtu meie teesegudesse ei satu!
 • Meie unikaalne ja õrn mitmerestiline taime sõelumissüsteem eemaldab taime külge jäänud tolmu, liiva ja mulla, et tee maitse oleks puhas ja tassi põhja ei jääks sadet.
 • harime oma põldusid traditsiooniliselt – ei väeta kunstlike väetistega ega mürgita, vaid künname põllu korduvalt läbi, et võtta umbrohult jõud ning rikastame mulda vahekülvidega.
 • korjame taimed põllult täpselt õigel ajal, kui taim on värskelt vitaalne ja ta enda aroom- ja maitseainete sisaldus on kõrgeim.
 • meie piparmündi teedes ei ole kasutatud taimede varsi, kuna need sisaldavad parkaineid, mis muudavad tee liigselt kibedaks. Seetõttu ei muutu meie tee mõrkjaks ka siis, kui jätad teekoti tassi kauemaks.
 • kõikides meie püramiidi-kujulistes teekottides on ehtsad, minimaalselt purustatud ürdid + ehtsad külmkuivatatud marjad. Lapikutesse teekottidesse purustamata ürdid ei mahu, seega on nende purustusaste palju suurem.
 • taime purustusaste on tee juures väga oluline faktor. Suureleheline tee on kõrgema kvaliteediga kui põhuks purustatud tee. Aroom ja maitse ei saa tulla tolmust, vaid taime sees olevatest eeterlikest õlidest. Kui taim tolmuks purustada, hajub õli ära, seetõttu lisatakse sageli sellistesse teedesse erinevaid kunstlikke aroom- ja maitseaineid.
 • kasutame tootmisel nii vähe masinaid kui võimalik, sest usume, et taimedesse läbi meie inimeste puudutuste antud armastus, hool ja hea energia jõuavad teed juues ka sinuni
 • meie püramiidi-kujuline kott annab joodavale teele purutee kvaliteedi, tagades samal ajal, et tassi jõuab täpselt õige maitsekooslus. Puruteel kipuvad raskemad koostised vajuma põhja ja iga tass teed võib seetõttu olla erineva maitsega.
 • lisame teele ehtsaid külmkuivatatud marju, et anda teele veelgi rohkem maitset ja väge. 
 • kohtleme läbi terve tootmisprotsessi taimi võimalikult hellalt, et vältida taimede kahjustamist ning säilitada maksimaalset kogust taime-siseseid aroomaineid. 

Mida teised teesõbrad meie tegemistest arvavad:

“Mustasõstra tee peab alati kapis olema!”

Maarja Pukk

“Väga head teed. Puhas loodus ja kodused maitsed. Juba pakki avades on tee lõhn see, mis viib mõtted maale tagasi.”

Kairi Käsper

“Maitsvad ja tervislikud teed. Fännan kodumaist kraami!”

Maarja Ivanova

“Kõige parem tee valik!”

Merike Lang

“Laste lemmikud teed ja endale maitseb väga mündine vaarikas.”

Liilian Roos

“Naturaalse ja puhta maitsega, mündine vaarikas on lemmik!”

Maris Veske

“Väga väga head maitsed…”

Kätlin Säre