• Tasuta tarne pakiautomaati alates 59€

  • 0

    PÕHJALA TEETALU LUGU

    Kui Sa oled mõelnud, miks peaksid just Põhjala Teetalu teesid eelistama oma täiuslike hetkede kaaslaseks, siis võid enam kui kindel olla, et siit postitusest saad endale vastuse – ilmselt isegi mitu! 

    Põhjala Teetalu on esimene Eesti marjatee tootja ja siinse teekultuuri tõeline pioneer. Kogu meie teekond on inspiratsiooni saanud looduselt, pühendumusest kvaliteedile ja usust, et valmistame Eesti parimat teed!

    PÕHJALA TEETALU TEKE 

    Põhjala Teetalu lugu saab alguse aastakümnete tagant. Noore tütarlapse Ly armastus looduse ja taimede vastu sündis Põlvamaal vanaisa Põhjala talus, just sealt on saanud ka Põhjala Teetalu oma nime. Juba siis kandis iga korjatud leht ja mari endas lubadust erilisest elamusest ning iga valmistatud jook peegeldas looduse mitmekesisust ja rikkust. 

    Ly unistus ehedast ja turgutavast, armastusega valmistatud tee jõudmisest kõigi inimesteni üha kasvas ning 2013. aastal sai ametlikult asutatud perefirma – nimeks Põhjala Teetalu. Paljud kliendid väidavad julgelt ning enesekindlalt, et just see oli aasta, mil Eesti teekultuur sai “raputuse“ ning on sellest ajast saadik liikunud üha paremuse suunas. 

    Meie teed on loodud eelkõige selleks, et pakkuda teesõpradele toetavat kaaslast igaks hetkeks – sest tee on tõepoolest midagi palju enamat, kui lihtsalt jook. See käib Sinuga kaasas alates hommikusest ärkamisest kuni õhtuse mõtiskluseni, sealjuures viib Sind teekonnale, mis on täis ehedaid maitseid, hullutavaid lõhnu ja PÄRIS aroome. Selle kõige saavutamiseks on meie teemeister Ly juba üle 30 aasta arendanud nii ürtide kasvatamismeetodeid kui timminud ja loonud teesegude imelisi ja üllatavaid retsepte. Seetõttu kajastuvad igas tees ka Ly isikikud kogemused ja täielik pühendumus, mis annavad neile erilise hinge ja tähenduse. 

    TEE TOOTMINE

    Põhjala Teetalu imearmas talukohakene koos põldudega asub Põlvamaal, keset tõeliselt sügavaid metsi, haljaid niite ja võrratut kuppelmaastiku. Eemal suurematest teedest ja tööstustest – vaikuse ja rahu keskel! 

    Taimede kasvatamine

    Töö põllul saab alguse juba varakevadel ning leiab lõpu alles hilissügisel, just nii ongi meil vüimalik saada 2 saaki aastas. Kasvatame oma taimi orgaaniliselt, istutame oma taimed ja umbrohu eemaldame suure hoolega käsitsi. Lisaks on suur väärtus meie piparmündil, mida paljundame käsitsi ning mis on Põhjala talu esivanemate saadus. 

    Küpsuse kontroll

    Meie hoolas perenaine Ly kontrollib pidevalt taimede küpsust ning jälgib nende kasvamist. Kui münt hakkab õitsema, siis selle maitse ja kvaliteet langeb, seepärast tuleb lõikus teha enne taime õitsemist – et tagada kvaliteet, millega meie armsad teesõbrad on harjunud. Siinkohal on tore välja tuua, et meie piparmünt on inimeste seas kõrgelt hinnatud just oma eriti kange maitse tõttu!

    Maksimaalne kvaliteet ja teeürtide kuivatamine

    Kõik Põhjala Teetalu ürdid lõigatakse maha keskkonnasäästliku akude peal töötava harvesteriga. Meie eesmärk on võimalikult vähe taimi vigastada, et aroomained ei lenduks. Mida kauem on taim terve, seda rohkem imelisi aroom- ja maitseaineid jõuab teetassi.  Liikudes kohe edasi – kui taimed lõigatud, liiguvad nad edasi kuivatisse. Peale kuivatust eemaldame käsitsi lehed vartest, ses puhas maitse ja tõeline aroom peitub ainult lehtedes. Seejuures on väärt toonitamist, et meie Teetalus asub Eesti ainuke spetsiaalselt teeürtidele mõeldud kuivati. See asub otse põllu kõrval ning jällegi selleks, et tagada ürtide maksimaalne värskus. Kui ürdid on saavutanud täpselt õige niiskustaseme, viime nad kõrvalhoonesse, kus toimub teesegude valmistamine ja pakendamine. 

    Teesegude loomine

    Kui ülatoodud protsessid on lõpuleviidud algab teesegude loomine. Teemeister Ly koos meeskonnaga loob imelisi maitsekooslusi, mis eelkõige maitsevad meile endile ning pakuvad tõelist rõõmu ja maitseelamust. Kas teadsid, et lisame oma ürtidele lisaks ehedaid külmkuivatatud marju, mida valime parimate maitseomaduste järgi? Marjad on suurepärased kaaslased teesegudes, sest need annavad tugeva marjamaitse, vitamiinid ja loodusliku magususe. Seetõttu saame vältida suhkru, kunstlike maitse- ja lõhnaainete lisamist. 

    Tee pakendamine

    Kui teesegud on loodud saab edasi liikuda pakendamise juurde. Meil on selle jaoks eraldi pakendamismasin, mis segab teesegud kokku täpselt retseptide järgi. Just nii jõuab igasse püramiidkotti täiuslik maitsekooslus. Vähene ürtide purustamine tagab taime naturaalse aroomi ja maitse säilimise. Kasutame püramiidkujulisi filterkotte, mis on valmistatud GMO-vabast maisikiust ja on tööstuslikult biolagunevad. Kõik ikka selleks, et Sinul oleks mugavam ja igatpidi parem nautide maksimaalse kvaliteediga teeelamust. 

    Kui kõik need sammud on tehtud, saamegi kohtuda teetassi taga! Loodame, et naudid hetki, mis on täis ehedaid maitseid ja päris aroome! Siit algabki Sinu täiuslik hetk! 

    MEIE VÄÄRTUSED

    Põhjala Teetalus hoiame oma väärtusi au sees ning laseme ka Sinul piiluda sisse meie imelisse teemaailma, kus kvaliteedil allahindlust ei tehta. 

    Oleme täielikult põhendunud erakordse kvaliteediga hetkede loomisele – meie teesid iseloomustavad küige paremini hoolikalt valitud ja mahedalt kasvatatud ürdid ning marjad. See annab meile võimaluse pakkuda unustamatuid maitseelamusi ning täiuslikke hetki koos päris maitsete ja aroomidega. 

    Au sees hoiame alati käsitööd ja traditsioonili tootmismeetodeid uudsete tehnoloogiatega. See aitab meil hoida maksimaalset teede kvaliteeti, lisades sinna ka kuhjaga hoolt, armastust ja tähelepanu. 

    Ühe suure osana värtustame mahedat ja jätkusuutlikku teetootmist. Seetõttu kasvatame omateeürdid ka ise mahedalt ning kasutame võimalusel keskkonnasäästlikke pakendilahendusi. 

    Olulisel kohal meie teemaailmas on ausus ja läbipaistvus – me oleme tõesti pühendunud selgele ja avatud suhtlusele. Pakume kliendile alati usaldusväärset infot meie toodete ja nende päritolu kohta. Ausu ja läbipaistvus mängib ülimalt suurt rolli kõiges, mida me teeme. 

    TEESÕPRADE MULJED 

    Aastatega on meile kogunenud nii palju toredaid ja kvaliteeti hindavaid teesõpru, kes on jaganud meile oma emotsioone ja mõtteid seoses erinevate teemaistetega. Jagame ka Sinuga neid: 

    „Teie toodete puhul tean alati, et on puhas tooraine, ise kasvatatud. Hind ei ole määrav, sest teie teed on lihtsalt nii maitsvat ja aromaatsed. Aitäh, et toodate neid teesegusid!“  – Eva, Põhjala Teetalu teesõber 

    „Hindan, et lisate päris koostisosi nagu kuivatatud kirsid ja vaarikad. Hindan ka päriselt läbimõeldud maitseid, mis sobivad niii ilusti kokku, et peale ühte tassi tahan kohe teist veel.“  – Sharon, Põhjala Teetalu teesõber

    „Olen absoluutne fänn! Minu lemmikud on Mündine Vaarikas ja Mündine Mustsõstar. Minu IGA hommik algab suure tassi Põhjala Teetalu teega. Lihtsalt istun oma teetassiga ja mõnulem. Kui ma ööbin mujal, mitte kodus, siis alati võtan seda teed kodust kaasa. See tõeliste marjade ja mündi maitse on lihtsalt taevalik. Sellistes väikestes asjades peitubki õnn.“ – Heivi, Põhjala Teetalu teesõber 

    „Mõlemad (tavaline ja sidruniga) Magusa Mündi teed on nii maitsvad. Pole veel teist sellist poest leidnud, mis maitseks nii hästi. Mulle meeldivad ka suured pakid, mida on tunduvalt odavam osta ja tekib ka vähem prügi. Tee on mõnus soe jook lõunasöögi kõrvale.“ – Nele, Põhjala Teetalu teesõber

    MIS ERISTAB MEID TEISTEST TOOTJATEST?

    Nagu ka eelpool oleme väljatoonud, keskendume me väga kvaliteedile ning päris maitsetele ja aroomidele. Meie ürdid on kasvatatud mahedalt ning tooraine on looduslik. Seejuures pikemalt end põhjendamata, lisame siia hoopis illustreeriva pildid, millel oleme võrrelnud meie enda, Põhjala Teetalu teekottide sisu x tootja omaga.

     

    Seejuures pikemalt end põhjendamata, lisame siia hoopis illustreeriva pildid, millel oleme võrrelnud meie enda, Põhjala Teetalu teekottide sisu tundmatu tootja omaga.

    Lisaks näed parempoolselt pildilt, mida sisaldavad meie teekotid: 

     

    Vahe on suur, väga suur, ning nüüd ongi valik Sinu käes – millist teed Sa oma teetassis tegelikult eelistaksid? Tõelise kvaliteedi ning suurepärased maitseelamused leiad meie e-poest või hästivarustatud poekettidest!

     

    Kohtumiseni teetassi taga!

    0
      0
      Teekorv
      Teekorv on tühiTagasi poodi